Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Citát: V opačném případě narůstá množství lihu, ale chuťových komponent nikoliv.

V množství lihu z kvasu se můžeme pohybobvat od 0% (když se to zvrhne) po teoretických cca 20% (při využití speciálních kvasinek). Řekněme že obvyklá výtěžnost z nedoslazeného hodně sladkého ovoce je 10% lihu. Použitím vinných kvasinek a doslazením se dostaneme třeba až na 16% lihu. Pravděpodobně méně.

Chuťových komponent rozhodně neubude (podle mého názoru jich bude více). Takže původní množství chuťových komponent se naředí dodáním cca 50% lihu z cukru. A tento líh pravděpodobně dokáže uvolnit více chuťových látek. K chuti vodky (nebo spíše čistého lihu) se rozhodně nedostaneme. Pokud nebudeme destilovat nejméně 3x a spíš vícekrát. 

Co se týče ostrosti, o které píšete, domnívám se, že je většinou způsobena špatným oddělením frakcí a ne přidáním cukru. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika