Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane inženýre, líbí se mi, že na svých názorech trváte a uznám,  že přípravě kvasů opravdu rozumíte, možná nejlépe ze všech na tomto fóru. Oceňuji i to, že argumentujete věcně a slušně. Což je třeba v diskuzi o motorových pilách spíš výjimka 
   Zajímal by mě názor profesionálního vinaře např. na Vaši větu:
    Stejným způsobem se přidává (cukr) i do vína a ještě jsem neslyšel, že by doslazované víno bylo horší. Spíš naopak.
Nebo:
  Velmi kvalitní vodku je možné přece vyrobit pouze ze zkvašeného cukru! 
Doteď jsem měl za to, že kvalitní vodka se vyrábí z obilí, vyjímečně z brambor (Nemiroff).
   Kdybych byl přesvědčen, že zvýšení cukernatosti kvasu je nutné a zvýší kvalitu destilátu, přidal bych do něj spíš sušené ovoce. než cukr. 
   Je zajímavé, že téměř všichni pěstitelé, kteří cukr do kvasu přidávají - je jich většina, o tom nepochybuji, toto úporně zapírají, třebaže množství vypáleného destilátu na objem kvasu hovoří jasně. A to nejen v palírně, ale i před přáteli. 
   Český člověk má již po staletí snahu se vším vydrbat. Sbírání švestek je zdlouhavá těžká práce a výsledek nejistý. Pár kyblíků cukru, a je po problémech! Neumím dokázat chmickým vzorcem, že pálenka z ovoce je lepší než z cukru a že víno z přirozeně  sladkých hroznů je lepší než druhák dofutrovaný cukrem. Jen prostě vím, že to tak je, už jsem toho taky trochu ochutnal.
   Myslím, že nemá smysl to dál rozebírat. Nic nového si neřeknem a vzájemně se nepřesvědčíme. Letošní kvasy jsou již beztak vypálené nebo na to čekají. Každý má svůj jazyk, svůj krk a ráno svoji hlavu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika