Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Můj názor:

1. Zákon v Německu dovoluje v určitém množství přidávat cukr do kvasů a zároveň povoluje i domácí pálení.

2. Přídavek cukru k rychlejšímu rozkvašení nepomáhá (pokud tam ovšem je dostatečně cukru z ovoce, aby se kvasinky měly čeho najíst).

Pořád si ale myslím, že přídavek řepného cukru neovlivňuje negativně kvalitu pálenky. Nedomnívám se, že líh, zpracovaný kvasinkami z cukru v ovoci, je jiný, než ten, který zpracují kvasinky z řepného cukru.

Stejným způsobem se přidává i do vína a ještě jsem neslyšel, že by doslazované víno bylo horší. Spíš naopak. Má jenom víc alkoholu, který je patrně nerozpoznatelný z hlediska původu cukru. Tedy, že by bylo možné říci, je tam x% lihu z ovoce a y% lihu z řepy. Po vyzkoušení je možný jediný závěr. Kvalita nezávisí na přidaném cukru - cukr ji spíše vylepší (macerace kvasu ve vyšší koncentraci lihu). Kvalita je závislá pouze na průběhu kvašení a samotné destilace. Líh z řepy jenom nehezky zní (proti lihu z ovoce).

Velmi kvalitní vodku je možné přece vyrobit pouze ze zkvašeného cukru! Na ovocných pálenkách je zajímavá vůně a chuť z ovoce. Několikerým pálením zasebou se však i z tohoto ovoce určitě získá pouze takřka čistý líh, který bude, od toho z řepného cukru, k nerozeznání.

Své názory nikomu nenutím, nicméně si za nimi stojím (dokud mě někdo exaktně nepřesvědčí).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika