Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

Letos jsem se poprvé rozhodl udělat slivovici kvůli velké úrodě švestek. Jsem trochu na rozpacích, protože všude je velké množství hodně odlišných návodů na kvas. Naplnil jsem 4 sudy po 50 litrech a do prvních 2 přidal 1 kg cukru, trochu jsem to taky rozmačkal, soused mě první dva sudy rozmixoval vrtačkou, uzavřel víkem a dal to do sklepa. Byl jsem překvapený, že to skoro vůbec nebublá, původně jsem tam chtěl dát hadičku, ale je to zbytečné. Je vidět, že obsah je jakoby prostoupený velkými bublinami. Když si k tomu čichnu, tak mě udeří do nosu ostrá vůně, nedokážu vůbec posoudit, jestli to je alkohol, ocet, nebo něco jiného, je to takový mix vůní.

Jak mám tedy poznat, že je kvašení u konce? Mě se zdá, že to vypadá pořád stejně, skoro žádná změna. Uprostřed bubliny a dole je vidět souvislá vrstva kapaliny. Na povrchu je taková hnědá vrstva, ale není tam žádná bílá plíseň. První sud jsem naplnil někdy na konci srpna, ostatní postupně až do konce září.

Díky

Jirka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika