Nepřímý ohřev přes předávací médium nacházející se mezi vnější a vnitřní nádobou je dobré řešení obvykle obecně nazývané jeko dvouplášťový vařák. Jistě je dobré míti v domácnosti elektrický zavařovací hrnec s termostatem a výpustným kohoutem. Až Vám bude zařízení "malé", tak se dá v tom hrnci i pasterovat mošt a kohoutem jednoduše lahvovat.
No ale vraťme se k destilaci - v meziplášti můžete mít jak vodu, tak výše vroucí kapalinu jako je třeba olej. Další vychytávky si určitě nalesnete i jinde.Také je dobré si uvědomit, že nádoba s kvasem nemusí být zcela ponořená, ale "horní prázdný prostor" nad hladinou kvasu může být i nad hladinou v topném hrnci a tedy i v 20 litrovém zavařováku může být 40 litrová nádoba na kvas...
Důležité je si uvědomit, že dimenzování chladiče musí být dostatečně předimenzované a dostatečně zásobené chladící vodou, aby vše potřebné stihlo zkondenzovat a neodešlo marně do vzduchu.
Tož hodně štěstí při optimalizaci návrhu.
SfK.