Broskve jsou chuťově sladké i přes malý obsah cukru proto, že obsahují málu kyselin. Malou cukernatost jste napravil tím, že jste přidal rafinovaný cukr. Protože jste si nepohlídal pH, tak jste kvas nestabilizoval žádnou kyselinou a ten se Vám zvrhnul = alkoholické kvašení přešlo do kvašení mléčného (to které u zelí dosahujeme přidáním dostatečného množství soli) nebo některé z přechodných forem (acetonové,..., octové). Pokud už to smrdí čpavkem, je to na vyhození.
Příště po vypeckování broskve namíchejte s letními jablky (a ostatními padanými), podrťte a vylisujte mošt. Broskve dodají aroma, jablka cukr a kyselinku. Cider s broskvovým nádechem je určitě lepší než vylité bláto na kompost. Pokud Cider nebude pitelný, možná ho bude dostatečné množství pro přepálení.
SfK.