Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Často se uvádí, že alkohol dokáže vytáhnout z ovoce vonné látky...

  Macerace v lihu je známá věc Používá se tam, kde chceme z pevného podílu (ovoce, koření) extrahovat látky rozpustné v tucích do tekutiny, kterou pak používáme. Ale odkud kam chceme ty vonné látky extrahovat? Z kvasu do kvasu? Ovoce přece před destilací nevyhazujeme. A proč vinaři vyhazují matoliny po vylisování? Což nechtějí mít ve víně nonné látky? Že by ještě na princip macerace nepřišli?

Jaký je rozdíl mezi pitím doslazeného vína a destilátu z něj?

  Velmi dobrá otázka! Sám si odpovídáte - vlastně žádný.  Tím pádem mezi doslazeným a nedoslazeným kvasem je v podstatě stejný rozdíl, jako mezi doslazeným a nedoslazeným vínem.  Nemusíte být zkušený someliér, abyste poznal rozdíl v chuti i kocovině.  Vína se doslazují tehdy, nemají-li dostatek cukru, aby po vykvašení zůstal zbytkový v rovnováze s kyselinami, jinak jsou nechutná, včetně těch suchých. Pálenka žádný zbytkový cukr neobsahuje,  nepředestiluje se.  Zralé švstky a durancie obsahují 15 - 20% cukru, Top taste údajně ještě víc. To je množství, které má problém prokvasit i bez doslazení.

Míchání kvasu

Tady je možné, že svůj postoj časem změním. Je pravda, že klobouk plovoucí na kvasu voní jinak než zbytek mače a že jeho pravidelné potopení by mohlo do jisté míry předejít. octovému a dalším druhům kvašení.  Řeším to obykle tak, že naoctělou vrstvu plovoucí na kvasu před pálením odstraňuji.  Přesto myšlenku šetrného zamíchání kvasem úplně nezavrhuji.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika