|
 |
|
|
|
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek).
|
|
Připojit reakci do diskuze Kvas smrdí podobně jako ředidlo
|
 |
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Jste si jistej, že to je aceton?Při kvašení vzniká CO2 a ten "praští" do nosu a člověku neznalému to příjde jako ředidlo.Samozřejmě může jít o "zvrhnutí" kvasu, ale těžko posuzovat na dálku.
|
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.110.131 (?) 14.9.2009 8:48, počet návštěv: 32740 Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, letos jsem se rozhodl nasbírat si trošku ovoce na výrobu kořalenky. Asi před týdnem jsem přivezl mirabelky, dal je do sudu a trochu podrtil. Asi po třech dnech jsem si přivoněl a nestačím se divit... Asi si otevřu prodejnu barvy, laky. Nemám s tímto procesem zkušenosti, mohli byste mi prosím poradit jak(a jestli) je moje situace kritická? Dá se to ještě nějak napravit?
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
tomast (566) - xxx.xxx.244.4 (?)  14.9.2009 9:34 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
nemusí to být zrovna aceton, nicméně zvrhlo se vám kvašení. Existují rody kvasinek (např. Hansenula), které neprodukují etanol, ale třeba etylacetát a k podobnému účelu se používají i průmyslově. O bakteriích ani nemluvě.
je teď otázka, zdali máte v kvasu nějaký etanol a zdali se ta "nežádoucí voňavka" dá nějak rozumně odstranit. Řada sloučenin má velmi nízké podnětové prahy, tzn. k tomu, aby vyvolávaly nepříznivý chuťový vjem, stačí stopy těchto látek - pěkným příkladem budiž třeba denaturační činidla.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.169.36 (?) 7.1.2010 15:02 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, minulý rok jsem byl v pálenici s jablečným kvasem.Byl z jaderniček a voněl nádherně.Po destilaci krásná vůně jablkovice.Když jsem doma vymýval bečky ucítil jsem lehký nádech acetonu.Jablkovici jsem nechal odvětrávat měsíc v otevřeném demižonu.Když jsem chodil přičichávat k hrdlu, vždy jsem cítil lehce aceton.Ale jenom krátce, pak už to vonělo, jako kdyby se ten smrad držel na samém vrchu demižonu.Pak jsem několikrát přelil z jednoho demižonu do druhého, a aceton už jsem nikdy necítil.měl jsem podezření, že v pálenici málo oddělili úkap, ale jelikož byl aceton cítit z beček po kvasu, tak jsem to vyloučil.Dodnes je to pro mě záhada.Napadlo mě akorát, jestli nemůže vznikat aceton rozkladem kvasinek na dně bečky.myslím si, že pokud by destilát byl stále cítit po acetonu, řešil bych to zahřátím v hrnci tak na 50 st, kdy by mělo dojít k odpařením těchto nežádoucím smradům.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 > |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|