Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Kvas smrdí podobně jako ředidlo
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jste si jistej, že to je aceton?Při kvašení vzniká CO2 a ten "praští" do nosu a člověku neznalému to příjde jako ředidlo.Samozřejmě může jít o "zvrhnutí" kvasu, ale těžko posuzovat na dálku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2, 3   

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.110.131 (?)
14.9.2009 8:48
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, letos jsem se rozhodl nasbírat si trošku ovoce na výrobu kořalenky. Asi před týdnem jsem přivezl mirabelky, dal je do sudu a trochu podrtil. Asi po třech dnech jsem si přivoněl a nestačím se divit... Asi si otevřu prodejnu barvy, laky. Nemám s tímto procesem zkušenosti, mohli byste mi prosím poradit jak(a jestli) je moje situace kritická? Dá se to ještě nějak napravit?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.186.98 (?), 14.9.2009 9:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi tam máte aceton.

Karlos.

Připojit reakci
      

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


tomast (566) - xxx.xxx.244.4 (?), 14.9.2009 9:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nemusí to být zrovna aceton, nicméně zvrhlo se vám kvašení. Existují rody kvasinek (např. Hansenula), které neprodukují etanol, ale třeba etylacetát a k podobnému účelu se používají i průmyslově. O bakteriích ani nemluvě.

je teď otázka, zdali máte v kvasu nějaký etanol a zdali se ta "nežádoucí voňavka" dá nějak rozumně odstranit. Řada sloučenin má velmi nízké podnětové prahy, tzn. k tomu, aby vyvolávaly nepříznivý chuťový vjem, stačí stopy těchto látek - pěkným příkladem budiž třeba denaturační činidla.

Připojit reakci
         

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.156.208 (?), 27.9.2009 22:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jste si jistej, že to je aceton?Při kvašení vzniká CO2 a ten "praští" do nosu a člověku neznalému to příjde jako ředidlo.Samozřejmě může jít o "zvrhnutí" kvasu, ale těžko posuzovat na dálku.

Připojit reakci
            

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


Rony (1072) - xxx.xxx.175.250 (?), 27.9.2009 23:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zažil jsem jednu ochutnávku vypálené slivovice, kde taky byl cítit aceton a skutečně je to po nějakém špatném kvašení. Co je ještě u těchto nějak zkažených destilátů podivné, že na výšku lahve po delším klidu dojde k určitému "odmísení " složek a obvykle ta horší bývá u vrchu.

Připojit reakci
               

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.168.165 (?), 13.4.2013 7:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aceton je s vodou mísitelný v jakémkoli poměru. Pokud se oddělovala vrstva, šlo jejspíše o etylacetát (pach po kanagomu).   mef

Připojit reakci
                  

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.233.95 (?), 9.8.2019 12:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jj, to je přesně ono, úplně jak lepidlosurprise

Připojit reakci
            

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.17.207 (?), 30.9.2009 12:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten aceton byl ze začátku, pak jsem přidal další plody a začalo to praštět do nosu(CO2). Snad se to nijak neprojeví ve výsledku...

Připojit reakci
               

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.6.34 (?), 8.11.2009 18:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je normální stav. Stane se to když kvas nastartuje velmi bouřlivě. Jako letos švestky- -bylo horké září.

Připojit reakci
                     

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.169.36 (?), 7.1.2010 15:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, minulý rok jsem byl v pálenici s jablečným kvasem.Byl z jaderniček a voněl nádherně.Po destilaci krásná vůně jablkovice.Když jsem doma vymýval bečky ucítil jsem lehký nádech acetonu.Jablkovici jsem nechal odvětrávat měsíc v otevřeném demižonu.Když jsem chodil přičichávat k hrdlu, vždy jsem cítil lehce aceton.Ale jenom krátce, pak už to vonělo, jako kdyby se ten smrad držel na samém vrchu demižonu.Pak jsem několikrát přelil z jednoho demižonu do druhého, a aceton už jsem nikdy necítil.měl jsem podezření, že v pálenici málo oddělili úkap, ale jelikož byl aceton cítit z beček po kvasu, tak jsem to vyloučil.Dodnes je to pro mě záhada.Napadlo mě akorát, jestli nemůže vznikat aceton rozkladem kvasinek na dně bečky.myslím si, že pokud by destilát byl stále cítit po acetonu, řešil bych to zahřátím v hrnci tak na 50 st, kdy by mělo dojít k odpařením těchto nežádoucím smradům.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů