Jestli tomu dobře rozumím tak výhoda oleje je vyšší bod varu a stabilnější ohřev media, neodpařuje se tolik. Nevýhoda cena, možná by mohl být v určitých případech hořlavý. Asi ho musí ohřívat jiné spirály než na vodu, možná dražší. Co se týče vody horší je nižší bod varu, rychlé odpařování, vzrůstající tlak v duplicitní nádobě. Výhodou je cena, nehořlavost,možná snadnější a levnější ohřev. Pořád si to tak v hlavě rovnám a uvažuji když už bych si měl vybrat. Říkám si že proč by velká firma jako Janča nešla do olejů když by to bylo o dost výhodnější? Co mám poznatky od známých je to tak 60/40 pro olej.Ale tohle je zrovna přístroju kterého se lidé zrovna dvakrát nechlubí co a jak mají. Jestli je pravda co píšete, pak by i ta voda nemusela být tak problematická jestli se zvládne jeden výpal na jedno napuštění a nemusí se nějak razantně přidávat.Z neznalosti věci jsem si spíše představoval rychlý úbytek, časté přidávání vody, kolísání teplot v lázni a z toho pramenící nerovnoměrný ohřev kvasu. Pořád si ale říkám jak je to u té vody?Jestiže hřejeme kvas na 80 tak olej by mohl mít plácnu okolo 110stupňů ale jak je to u vody? To se snažíme ohřívat kvas vodou o teplotě 90stupňů, pokud jdeme výš potom už vaříme? Děkuji pěkně za odpovědi.