Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Těžko radit. Každá kyselina je jinak "vydatná" a taky optimální hodnota pH pro kvašení je dosti diskutabilní. Optimální pro kvasinky je pH 5-6 - mírně kyselé prostředí. Pro silné omezení octového kvašení a jiných nežádoucích mikroflor je třeba pH cca 3. Acidorezistentní kvasinky snesou i pH 2,5. Dále při vysoké kyselosti vznikají při kvašení některé nežádoucí látky. * Co je pH? Viz. obrázek. Jen je třeba si uvědomit, že stupnice je logaritmická. Tzn. že pH 3 je 10x kyselejší než pH 4 a 100x kyselejší než pH 5 atd.. * Na 50l kvasu se použije cca 55ml, (100g), koncentrované kyseliny sírové. Podle druhu ovoce a požadované kyselosti. Pokud si nevystačíte s ochutnáním a nechce se vám složitě laboratorně titrovat lze použít levné pH indikační papírky nebo el. pH metr * Že jste nenarazil na kys. fosforečnou, ale třeba na konc. sírovou je mi divné. Fosforečná se na rozdíl od ní nedá nijak "zneužit"... Rafael.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika