Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nepochybně záleží na palírně jak "moc spěchá", tedy jak dobře budou odebrány úkapy. Obecně palírny náramně spěchají a topí jak na lokomotivě, takže úkapy odbývají 1 litrem a myslí si, že je to v pořádku. Samozřejmě, že není, a proto je z mnoha palírenských jablkovic (bohužel právě tento destilát je nejcitlivější na odběr úkapů, v dokapech zase tak citlivý není na rozdíl od slivovice) cítit aceton CH3COCH3 a ethylacetát CH3COOC2H5. Takže by každý majitel takového objemu kvasu měl především dozírat na to, aby se jeho kvas, který mu páleničář nalil do kotle, snížil příkon do vařáku na opravdové minimum, což ovšem umí jen ti, kteří jako zdroj energie používají plyn a majitel kvasu by měl registrovat, že odběr úkapů trval min. 30 minut. Na objemu úkapů nezáleží, to je pokaždé jinak, důležité je, aby teplota při které bude odběr úkapů ukončen nepřerostla po 30 min 76,5 °C. V případě, že by tato teplota byla dosažena dříve, než-li za 30 min. měl by majitel kvasu chtít, aby páleničář snížil přikon do vařáku, ale ozve se skřípění zubů, tomu tedy věřte. A teď k Vaší otázce. Ze 100 l kvasu se dá bez přídavku cukru vyrobit 10 - 11 L 50 % destilátu. Pokud byste si s tím chtěl dát práci, a teď reaguji na obrázek Vašeho jablka, pomocí kombinaček odstraňte stopku, je zdrojem tříslovin. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika