Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Příprava sladu- jeden až dva dny máčet obilí (pšenice, žito, ječmen), chce to měnit vodu a míchat. potom nechat naklíčit. Já používám lísky na ovoce, na dně muší pletivo, vrstva tak pět centimetrů, překrýt folií. Během klíčení obracet -obilí se zahřívá. Když je klíček zhruba stejně dlouhý jako zrno, usušit. Napřed při pokojové teplotě, pak dosušit v troubě zhruba na 50-60 stupňů. Poté odrolit kořínky a klíčky, aby zůstala jenom samotná zrna. Pak nechávám odležet tak dva měsíce. Po této době zrna našrotuju. Pak už vařím. Na 10 litrů vlažné vody dávám tři kila sladu. Pomalu ohřívám na 53 stupňů, na této teplotě držím zhruba třičtvrtě hodiny, pak zvýším na 63 stupňů, zase držím tak hodinu a půl pak zvyšuju na 72 stupňů a držím tak hodinu. Nechán vychladnout a scedím přes punčochu. Kvasit dávám jenom tu vodu, hustý vyhodím. Dám do demižonů, přidám trochu obyčejných pekařských kvasnic, demižony uzavřu kvasnou zátkou a nechám normálně při pokojové teplotě rozkvasit. Kvašení se rozjede během jednoho dne a pak dám do chladnější místnosti, protože kvašení je fakt hodně bouřlivý. Kvasit nechávám, dokud přes kvasnou zátku probublává CO2. Většinou to trvá zhruba týden. Pak už zbývá jenom vypálit. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika