|
Připojit reakci
|
|
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Tak včera jsem nechal u kolegy přepálit první sud z myrobalánu. Mám jich 5, všechny jsou připraveny úplně stejně (naplněny rozšťouchaným ovocem+1kg cukru+ 8l vody+ vinné kvasinky+ živná sůl = cca 50 l kvasu v každém soudku) opatřeny kvasnou zátkou. Všechny kvasí ale tento jeden zničeho nic přestal. Cukroměr mi ukázal hodnotu 2. po prvním přepálení mi vyteklo cca 11 l. Začala téct o síle 42 stupňů. Teď ještě počkám jak dopadnou další soudky. trochu mě zarazilo že i když všechny sudy byly připraveny najednou a úplně stejně tak každý vykazuje odlišnou hodnotu při měření cukroměrem. První sud má hodnotu 3. Druhý a třetí má hodnotu 2 a čtvrtý má stále 4. tyto hodnoty už jsou podle některých příspěvků vhodné na přepálení ale soudky ještě stále občas zažbluňkají tak je ještě nechám být.
|
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
Hrušky: kompletní návod na pěstování hrušek
Kousnout do šťavnaté hrušky je jedna z radostí života. Pěstování hrušek je obecně jednodušší než pěs...
Dobře bydlet pomáhá STAVOTECH Olomouc
Covid, inflace, války za humny, energetická chudoba – posledních pár let žijeme v turbulentních čase...
|
|
|
|