Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To by mohlo být zajímavé u acetaldehydu a acetonu. Bohužel, etylacetát má bod varu velmi blízko etanolu.
   Osobně si myslím, že pach po acetonu nemá svůj původ v nezralých švestkách. Samotné kyseliny z ovoce pach nezpůsobí. Vždyť existuje ovoce kyselejší než kterékoli švestky a pálí se bez vzniku acetonu. Některé kvasy se dokonce dokyselují. Acetonové pachy (zmíněné acetaldehyd, aceton, etylacetát) vznikají většinou reakcí etanolu a kyseliny octové -  a ta pochází taky z etanolu (i cukru) octovým kvašením. Soudím,.že vyšší hladiny těchto látek vznikají následkem nečistého a hnilého ovoce, okysličením kvasu aj. Eliminovat tyto látky lze částečně odlitím úkapu (acetaldehyd a aceton mají nižší body varu) a kontroverzním přídavkem vápna či jiného hydroxidu do kvasu před pálením (vychytání kyselin z rozložených esterů).
   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika