Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kvalita pálenky se zhorší jen tím, že se naředí voňavky etanolem z cukru. Ale co se týká kocoviny, to nevím. Řepný cukr - sacharoza je složen z molekuly glukozy a molekulu fruktozy. Oba tyto jednoduché cukry jsou kvasinkami zpracovávané bez problému.

Kocovina vzniká požitím acetaldehydu (bod varu asi 26 °C), který se odvětrává po vypálení v otevřené nádobě anebo požitím propanolu, který destiluje při teplote nad 100 °C a strhává se do produktu při rychlé destilaci - tomu se už odpomoct nedá. Dobrá kocovina je též z cukru přidaného do hotového produktu tak, jak to dělají při výrobě destilátů komerčně prodávaných. Koukněte na slošení na zadní stranu - "obsahuje glukozový sirup". Ale do domácích pálenek cukr nedestiluje, ani se do hotových nepřidává.

Použití vápna zlikviduje kyselinu octovou,  takže se v produku neobjeví, a navíc hydrolyzuje octan etylnatý s bodem varu 78 °C, tedy totožným s bodem varu etanolu.  To je to známé škábání pálenky, a to se jinak odstraňuje velmi těžko.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika