Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S kamatátom vyrábame jablkovicu (ako bolo viackrát správne uvedené, calvados je niečo iné) kvasením v 100-litrových sudoch z kvalitných jabĺk sladších odrôd, cukor maximálne 1kg na 100 litrov. Pálime v certifikovanej pálenici. Teraz môj príspevok: posledný rok sme skúsili viac-menej zo srandy a ako experiment dať jablkovicu do vypáleného dubového súdka -  ten je 10-litrový a nechávame tam destilát 3 mesiace, potom nafľaškujeme. Výsledok je zaujímavý - jablkovica získala zvláštnu jemnosť a príchuť, ktorá neurazí. Tiež získa krásnu zlatožltú farbu. Zatiaľ sme spravili 3 generácie vždy po 3 mesiacoch. Intenzita príchute i farby postupne klesala, čo je zákonité, možno treba dobu pobytu destilátu v súdku postupne predlžovať. Teraz sme kúpili 20-litrový súdok z morušového dreva, ten nie je vôbec zdnuká vypaľovaný, tak som zvedavý čo z toho bude. Nie som ale žiadny odborník na alkohol, väčšinu len rozdám známym, ale každopádne ich reakcie boli veľmi pozitívne.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika