Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlasím s panem Vysloužilem ohledně intenzity ovocného aromatu v jablkovicích vs. slivovicích či meruňkovicích. Však proto je nejlépe uložit jablkovici do vypáleného sudu a povýšit ji na kalvados. Souhlasím rovněž s tím, že to odstranění jádřinců bylo v tomto případě zbytečné, protože při lisování moštu se z jádřinců (jadérek) nic nevymačká a tedy nic neprojde
do kvasu. Stává se, že jsou jádřince napadéné plísněmi, někdy masivně, pak to smysl samozřejmě má.

Udivuje mě však, že pan Vysloužil neshledává velký rozdíl mezi jablkovicemi vydestilovanými z vykvašeného moštu a ovocné drtě (máče, zápary). Ačkoli destilát z drtě bývá aromatičtější, moje zkušenost je taková, že se pomalu nedá pít, jakou má chuť (pachuť). Když ochutnám jen krátce odleželou jablkovici pocházející z moštu, pak jde vždy o destilát, který i při 60% obsahu alkoholu není třeba zapíjet (abych reagoval na slova kolegy ze Slovenska). V tom to možná bude. V podobném duchu tu někde vystupoval i Rafael.

Pravda, většina lidí pálí z drtě a je spokojena, a z principu nemá cenu se přít o chutích. Přesto by mě názor ostatních zajímal.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika