Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

nemám v oblibě bílé pálenky a trochu koňaková chuť mi vyhovuje. Přidávám do demijonu dubové třísky cca 1x1cm. Raději než hobliny. Moje představa je, že v třískách zůstaně nějaké procento kyslíku pro pozvolnou oxidaci.

Nejvýraznější výsledky jsem měl tak, že jsem použil čersvé dubové dřevo. Vnitřní část kmínku. Přesušil, až trochu připálil, jsem ho v mikrovlnce. Takové dřevo obohatí pálenku o barvu i třísloviny už po cca 3 měsících. Pak dřevo vyjmu a pálenku nechám cca 3 měs dozrát. Pak mi vyhovuje.

Při použití dlouhodobě vyschlého dřeva nebo dřeva opakovaně použitého jsem mě výsledek uspokojil méně. Nebo musela být expozice daleko delší.

Po výše uvedené úpravě mí přátelé, pijící jinak běžné průmyslové kvalitnější lihoviny, nepoznali, zda se jedná o originální calvados nebo jablkovici :). Nu, nejsme sommelieři...

Mám však problém s ředěním na 40%. Někdy se jenně kalí (opalizuje), někdy zase ne, Máte doporučení, jakou vodu použít? Měkkou, tvrdší, převařenou...?

Díky za radu

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika