Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Dávám jen dokonale suché, asi tak jako na uzení. Jen ze vnitřku špalku. Dřevo musí být bez kazu. Nejlepší je vzít špalek tak 20 cm dlouhý a nasekat z něj placky tak 1 cm tlusté a ty pak dál sekat na co nejslabší. Já je již nevyvařuji. Používám 5 lt demižon, v kterém se prodávají stolní vína. Nejdúležitější je trefit správné množství, ale na to si musíte přijít sám. Každopádně by ho mělo být méně než dubového. Dá se to přibližně odvodit od vnitřní plochy 5 lt nádoby a trochu ubrat. Dřevo by mělo být červené, takže spíš od středu kmene. Z čerstvým dřevem zkušenost nemám, ale určitě by stačilo ho dobře usušit a pak nasekat. A jak by mělo být dlouho v pálence?
Nejméně rok.
Viktor
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika