Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:I když jsem již výše psal o přidání dřevěných štěpů do skleněných demižonů, tak samozřejmě souhlasím s názorem, že nejlepší pálenka je bezbarvá. Zkoušel jsem uložit v dřevěném dubovém sudu, ale moje zkušenost je, že je stejná jako z demižonu s přídavkem dubových dřevěných štěpů. Asi hodně záleží na výběru dřeva. Pokud nemáte zkušenost s přidáním švestkového dřeva, tak Vám to vřele doporučuji. Budete příjemně překvapeni, barva je dost tmavá a chuť úplně jiná než z dubového dřeva. Ničím nepřipomíná brandy a o to jde. Jen pozor na to, aby dřeva nebylo příliž moc. Je příjemné jí dát ochutnat kamarádům a bavit se když hádají co pijí... A nejlepší je z pálenky z jablek nebo švestek. A neměla by mít více než 51%.