Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Jak jsem psal výše, používám pro staření dřevěné štěpy z dubu, buku nebo švestky (samozřejmě dokonale vyschlé), které naštípám až před vložením do demižonu. A množství - aby odpovídalo vnitřní ploše sudu (švestkového dřeva použijte méně - tak polovinu)  Staření v soudku je sice dobré, ale odpar činí tak 3-4 lt za rok z 10 lt sudu. Pálenka se musí stále dolévat. A jak dlouho? Čím déle tím lépe, ale již po půl roce budete překvapeni. Každopádně není rozdíl v chuti mezi sudem a demižonem se dřevem, pouze v ceně...  Letos chci zkusit akát, s kterým zatím nemám zkušenosti. Do dřeva se hodí však pouze destiláty ze švestek nebo z jablek. Pálenky s jemným aroma je lépe nechat pouze ve skle.
A jestli je lepší pálenka ze švestek nebo z jablek. Jak kdy..... Já však raději sahnu po pálence z kvalitního jablečného kvasu (např. Rubín), ale ovoce musí být stoprocentní. Samozřejmě i další pálenky jsou skvělé - třešně, višně nebo meruňky. O něco niže hodnotím hrušky, ale zkoušel jsem i rybíz a černý jeřáb. Každopádně si myslím, že z nejméně z 80-ti procent záleží na přípravě a ošetření kvasu a  zbytek  na pálení. Já chodím do pálenice a jsem vždy přítomen. Výsledek je vždy výborný.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika