Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Řetízkování slivovice souvisí s objemovými procenty lihu v deslilátu ale tento vjem nemá žádnou vypovídající schopnost o jeho kvalitě. Prostě, bylo laicky zjištěno, že zhruba při 50% obj. lihu v destilátu se tvoří řetízek bublin po obvodu degustační sklínky. Tento jev souvisí s povrchovovým napětím systému ethanol-voda + doprovodné látky, takže pokud objemová % klesnou pod 50%, je tento jev pozorován jen omezeně, ale tímto způsobem často degustátoři ovocných destilátů jen zkusmo kontrolují % lihu v destilátu neboť pro soutěže destilátů je požadovaná koncentrace 50 % obj.Nedejte na řetízkování destilátu, orientujte se podle vůně, případně chuti, a pokud Vás destilát neosloví, raději ho nepijte. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika