Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Myslím si v podstatě totéž, co Cocino.
Vypeckovávat švestky by byla hrozná práce, u některých (Durancie) je to navíc nemožné.
   U meruněk a broskví to ovšem není až tak jednoznačné. Nejde ani tak o to, že v jádrech přítomný amygdalin je trochu jedovatý, to v malém množství nevadí. Hořkomandlová příchuť sice zvýrazní chuť pálenky, (to má  možná význam u nearomatických třešní) ale trochu překryje jemnou vůni meruněk a zejména broskví, které mají mírnou a příjemnou nahořklost již v dužině. Vypeckován í má ještě další výhody. Vypeckované ovoce vypustí šťávu, což zamezí přístupu vzduchu, plesnivění a rychleji se rozkvasí. Pálíme-li doma a nemáme-li dobře vyřešené míchání nebo dvojplášť, nese přítomnost pecek větší riziko suché destilace a tedy tvorby metanolu.
    Obecně si však myslím, že přítomnost či nepřítomnost pecek nemá na kvalitu kvasu a potažmo pálenky zásadní vliv.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika