Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
V podstatě s Vámi souhlasím. Samozřejmě že jablka nemusejí být vzhledově výstavní, myslel jsem, že mají být  dostatečně vyzrálé - nikoli  nějaké předčasně opadané červivky. Máte pravdu, že kvasinky žijící na zdravém ovoci  kvasí bez problému samy. Než se však v ovocné drti pomnoží, pár dní to trvá, zatímco vinné - již "rozjeté" - bublají s kvasem již po několika hodinách. U zdravých neznečištěných jablek zákvas opravdu není bezpodmínečně nutný, to chápu. Přesto víc věřím vinným kulturám než divokým kmenům žijícím na slupkách.
   Syrový med skutečně hůře kvasí než cukr, díky přírodním konzervantům. Pokud je ovšem zředěn takovým nadbytkem ovocné drti, navíc se zákvasem,  kvasí bez problémů - ani se nemusí povařit  (což se pro lepší kvašení a čištění dělá např. u medoviny).
   Půl kila cukru na 100 litrů kvasu "na rozjezd" je skutečně symbolický přídavek, který kvalitu pálenky nijak negativně neovlivní. Navíc přírodní třtinový je lepší a nerafinovaný. To je správný postup Já mám přesto raději ten med. Jsou-li ale jablka v daném roce dostatečně  sladká, ani jej tolik nedávám.
  V globále považuji Váš postup za plně akceptovatelný.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika