Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nepochybně k jakési ztrátě etanolu během kvašení dochází. Toto množství je definované Henryho zákonem. Bylo zjištěno, že tenze par nad kapalinou je dána součinem molárního zlomku (v tomto případě tedy etanolu přítomného v máči) s Henryho konstantou, která je tabelovaná a závisí také na teplotě. Vzhledem k tomu, že koncentrace etanolu v máči jen výjimečně překročí 6 % obj. (s výjimkou kvasinek TURBO, které akceptují 20% obj. etanolu či SHERRY kvasinek, 16% obj. etanolu) a relativně nízké teplotě kvašení, které by nemělo překročit 20 °C, tedy 293 °K, je hodnota parciálního tlaku etanolu nad máčem nízká.
Lit.:  B. Malleová, H. Schmicklová: Domácí výroba lihovin, BETA 2004, str.32 slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika