Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

musím podpořit názor Dr. Vysloužila - na bilancování celkového obsahu cukru nemá vlastní chemické složení vůbec žádný vliv. Je tedy zcela jedno, zdali dodáte řepný cukr (disacharid), glukozu (monosacharid) nebo třeba škrob (když to přeženu)...

Má druhá poznámka se týká "vonných látek, uvolněných enzymovou hydrolýzou z pektinu"  -víte co je to pektin?  je to polysacharid poskládáný z galakturonových kyselin, z nichž některé jsou ve formě metylesterů. Enzymovou hydrolýzou z nich vyrobíte methanol. Výše popsaná reakce běží zcela přirozeně ve většině ovocných šťáv poté, co dojde k dezintegraci buněčných stěn a všechno se vylije a smíchá. Malé hladiny metanolu proto najdete v každé ovocné šťávě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika