Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moje zkušenost jak připravit dřevěný soudek, aby andělská ztráta ze slivovice nebyla příliš velká.
Předpokládám, že si koupíte nový 5ti, nebo 10ti litrový dubový případně akátový soudek, který nejprve naplníte čistou vodou a necháte jej zatáhnout (až již nikde neprotéká přes sud voda) podle kvality sudu a dřeva 3 až 5 dní.
Dále sud naplňte horkou vodou, zašpuntujete jej a nechejte sud horkou vodou rozehřát. Rozehřejete včelí vosk a malým štětcem postupně naneste na celý horký dřevěný soudek vrstvičku vosku. Vosk do rozehřátého sudu rychle vsakuje a na sudu se nelepí. Dobře se
utěsní veškeré spoje a póry sudu. Po vychladnutí sud naplňte slivovicí a špunt zakápněte voskem. Soudek uložte do vlhkého sklepa. Kdo nemá sklep může soudek postavit např. do plastového většího sudu do kterého na dno napustí vodu, do vody dá kámen a na kámen (ne do vody) postaví sud se slivovicí. Takto uzavřený plastový sud udržuje v malém prostoru stálou vlhkost. Dřevěný sud stále dýchá i přesto že je dobře ošetřen voskem, ale neodpařuje tolik slivovice a andělská ztráta není tak velká.
U nových sudů je žluté zabarvení slivovice již po měsíci destilace dřeva. Čím je slivovice v sudu déle tím je sytost žlutého zabarvení větší. Pozor se zabarvením se mění rovněž chuť slivovice.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika