Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podle mího názoru je ideálni, když tam nezůstane po kvašeni cukr žádnej. Zbyde tam když se tam přisype moc cukru, protože to kvasí do určitý koncentrace alkoholu a pak tam zbytek cukru zůstane a bude po vypaleni tvorit tzv. ocas. Já osobně do ovocnych kvasů nedávám cukr žádnej. Je dobrý odstranit z ovoce všechno, co se vám nelíbí, nejlíp nadrtit a vyšťavit na lisu. V některých pálenkách pár pecek neškodí (švestky, višne, o třešnich nic nevim, ty nemám na sadě), ale když se připaleji, tak je to k ničemu. Já osobně si pálim sám a tak vim, že čim se páli pomaleji, tim je výsledek lepši. A když se jablkový mošt z pozdnich jablek nechá zkvasit(jak pan Vysloužil psal - folie a guma kolem hrdla, aby k tomu nemohl vzduch) a pak pomalu třikrát přepálit, nechat 14 dni vyluftovat, tak mi věřte, že je to neuvěřitelný piti už před zránim. Nechávám letos zrát poprví - v demižonu se dřevem (dub a švestka), tak sem zvědavej, co z toho bude. Francouzi maji snad i ve vyhlášce, že Calvados musi zrát minimálně 2 roky.

Co se týká whisky, tak zkouším taky, výsledky nejsou špatný (někdo chtěl návod - http://www.skotska-whisky.cz/clanky/vyroba-whisky.html)

A ještě bych se pochlubil pálenkou z máty. I kdyz má před zředěním třeba i 85 procent, tak to co páli v krku neni alkohol. Je výborná chřipku

           Bill

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika