Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevzpomínám si, že bych psal něco o 30 stupních teploty kvasu.  Ale souhlasím, že připravuji-li kvas v letních vedrech - např z třešní - a nemám možnost jej chladit, vykvasí skutečně do 2 týdnů úplně. A to i bez přidání jakýchkoli kvasinek.  Vykvasit švestky nebo jablka do týdne jen přidáním zákvasu považuji za nereálné
       Nu, já 2 kg cukru v 100 litrech kvasu až jako pouhé plivnutí nevidím.  Máme-li ze 100 litrů mače 10 litrů 50%ní pálenky a ze 2 kg cukru 2 litry (spíš ještě víc), pak celých 20% destilátu není z ovoce nýbrž z řepy.  A to tedy plivanec v rybníku není.  Že vyší obsah alkoholu na druhé straně zvýší stabilitu a trvanlivost kvasu, o tom já osobně nepochybuji. Je na každém, co zvolí. Buď destilát z čistého ovoce, ale menší výtěžnost a s většími riziky nebo větší jistotu, víc pálenky, ale za cenu nastavení cukrem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika