Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nu, ona ta věta:
"Kvasinky potřebují ke svému množení nejen kyslík, ale i cukr".
má svůj smysl a není od věci si ji občasi připomenout. A to říkám jako poměrně zavilý nepřítel doslazování.
   Kvasinka při své činnosti spotřebová cukr na svůj vlastní metabolizmus, při němž vylučuje alkohol. Dál potřebuje energii z cukru pro svoji reprodukci (k tomu taky jiné nezbytné látky, hlavně dusíkaté). Při samotném množení (mitotickém i pučením) už alkoholu vzniká méně. Do jisté míry tak  lze kvasu napomoci tím, že u dodáme co nejvíc kvasinek již namnožených - připravíme zákvas v množství cca 5% objemu kvasu.
   To ovšem s otázkou, co se zbytkovým cukrem v kvasu, nijak nesouvisí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika