Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Šlosare, ve vší úctě,

tohle mě už nedá. Proč pořád na každého rukujete s tím klišé, které tady už píšete automaticky, ještě než si přečtete příspěvek

"Kvasinky potřebují ke svému množení nejen kyslík, ale i cukr".

Tohle píšete pořád dokola, každé období v roce a je jedno, jestli chlap píše o kvasu ze skorých meruňek, nebo durancií sbíraných koncem října...

Začíná to být ohraná písnička. Protože to vždy spláchnete tímto a dál se tím nezabýváte, napíšete ještě něco o tom, jak přišel na to, že je tam 7 % cukru a jestli to má podložené výpočtem a hotovo.

Proč mu raději nenapíšete, že kvas prostě nekvasí k vůli tomu, že je tam moc alkoholu - etylalkoholu. A kvasinky prostě dávno utlumily činnost k vůli oné vysoké hladině alkoholu, resp, odumřely a proto ten magický zůstatek 7 % brix ve šťávě? Nebylo by to jednodušší, než vždy chodit okolo horké kaše a mlžit nějakými hesly případně teoriemi o nevědomosti dotyčného?.

S tím sudem už nepohne nic, vypálit a nateče klidně 12-13 litrů ze 120 l bečky a je jedno že tam má ještě 7 brix (nízká teplota kvašení tam zajistila plně přijatelný objem alkoholu beze ztrát odparem, odnosem CO2 atd).

S pozdravem R.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika