Tohle by si melo uvedomit obrovske mnozstvi "cukraru", taky jsem si driv myslel, ze cukr tam patri byt treba kilo, ale prdlajs...
Zřejmě Vám nikdo neřekl, že kvasinky ke svému množení potřebují nejen vzduch, ale i cukr. A teď jsou dvě možnosti: Buďto jim ho dáme, tj. 1 - 2% z celkového množství kvasu nebo si ho vezmou z ovoce. Já jsem spíše pro tu první možnost, ale vím, že jsou mezi námi tací, kteří si mohou dovolit hospodařit extenzivně tj. když chtějí více destilátu, založí více kvasu. Tak těch se toto netýká. Ještě by mě zajímalo, jak jste přišel na to, že v kvasu po dokvašení leží ještě 8 - 10 kg přírodního cukru vers. refraktometrie, která je založená na indexu lomu. Silně pochybuji, že to doložíte výpočtem, ale rád bych se mýlil. slosar-petr@seznam.cz