Vážený pane, malinký doplněk, než ukončíme tenhle souboj. Jde o výtěžnost. Jak vysvětlíte, že mnoho známých paličů a je jich dosti, které znám má poměrně stejnou výtěžnost ze stejného ovoce a stejného množství kvasu a v mnoha případech jsem dosáhl větší výtěžnosti, než ti, kteří přidávali cukr a to je vyzkoušené, znovu podotýkám dlouholetou zkušeností. Domnívám se, že vím čím to bude. Hexozu jste rozebral ano, ovšem řeč začala kolem cukrů a cukru do kvasu. Příroda vytváří řepu na poli a švestky na stromě. Nejde to dohromady. Připomínám výrok Miloňe Čepelky: "kolik třešní, tolik višní". S odborného hlediska a okem chemika máte jistě naprostou pravdu. Takže ano vytrvám a budu se držet svých ověřených zkušeností. Asi začnu studovat cukry. Děkuji za příspěvky, člověk se stále učí.