Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Braňovy úvahy jsou na místě. Ano, všechny tyto aspekty mohou ovlivnit kvalitu výsledného destilátu.  Jistě lze argumentovat, že soused (kamarád, otec, tchán) kvasili v tom a tom,  přisypali to a to a slivovice byla vynikající a vždycky se vypila. Všichni víme, že pojem "vynikající" je velmi, velmi relativní.
   Obecně platí, - čím větší nádoba, tím menší kolísání teplot, tím menší riziko oxidace, tedy tím lépe. Přisypávání švestek je nutné zlo. Ovoce ale dozrává postupně a je lepší přisypávat, než otřepat všechno včetně nezralých plodů. Švestky snášejí přisypávání ze všech druhů nejlépe. Dokonale vyzrálé a hodně sladké švestky nám nějaké ty chyby odpustí. Jádroviny mají raději, když se celý objem podrtí a zakvasí najednou, ale taky to někdy nejde - odrůd hrušek je víc a zrají postupně.
   Čím menší jsou nádoby a čím víc jsme nuceni k přisypávání, tím větší péči je třeba kvasu věnovat - dodržovat stálou teplotu, zabránit přístupu vzduchu, udržovat kvas v tekutém stavu, rozkvasit zákvasem kvalitních kvasinek, přidat živnou sůl, atd.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika