Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Koláč se vytvoří vždy, ale pokud můžete zabránit přístupu vzduchu tím, že použijete kvasný uzávěr, nemusíte se ničeho obávat. Jiná situace ovšem nasává, pokud se vzduch ke kvasu dostane. Tím se koláč na hladině stává hostitelem všech škůdců, hlavně křísotvorných kvasinek, které se projevují šedivým povlakem. Z tohoto důvodu je třeba koláč odstranit, zkontrolovat, zda-li kvas ještě vytváří CO2 čajovou svíčkou a pokud ne, je třeba jet do palírny. V případě stabilních kvasů jako je švestkový a jablečný, je výhodné ještě nějaký čas počkat. Jan Jílek ve své monografii: Příprava ovocných kvasů na výrobu slivovice, nakl. FONTÁNA Olomouc 1999, str. 49 doporučuje ještě po vykvašení zhruba 1 měsíc počkat. V tomto případě je ale vhodné zasířit prostor nad kvasem spálením sirného proužku a dobře uzavřít. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika