Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S tím dokapem je to svatá pravda. U kvalitního a dobře ošetřeného kvasu, pokud ase dokap hlídá, lze pustit déle. Byl jsem na vlastní oči svědkem, jak se destilovalo, když aktuálně tekl destilát síly 8%. Vlastně skoro voda s příchutí švestek. A páleník ochutnával a říkal: "pořád dobré". Celkový výsledek 52%, pochopitelně bez nutnosti ředit,  pálenice Uherský Ostroh 1982.
    Stejně tak jsem viděl končit (tak jako u Vás na liberecku) destilaci kvalitních pravých švestek při aktuálním dokapu 40% (což je síla běžně prodávaných lihovin), aniž kdo pálenku ochutnal.  Výsledek nad 65%, nutné ředění, mnoho lihu i vůně vylito s výpalky. Důvod udává stejný - obava z ocasu. To je jistě pravda, já mám ale pocit, že důvodem je i fakt, že se platí jen líh a prodlužovat proces destilací navoněné vody se páleníkovi nevyplatí. Zejména, když je zájem velký a kamarádův kvas je třeba mimo pořadí vtěsnat mezi dva objednané.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika