Tak a je vypálené. Tento rok som vyskúšal teóriu že veľkoplodé slivky málo dávajú a že sú nic moc. Výsledok je 11lt 52,7% destilátu zo 100 kg sliviek. Neviem či je to dosť alebo málo. Kvas pred vypálením po zmeraní sacharometrom ukazoval okolo 2g na liter, ale v pálenici pri meraní refraktomerom mu to ukazovalo cca 6,5 brix. Vodku som dal odstaviť pri 10% a finálny destilát sme ukočili pri 24%. Páleničiar povedal že už niečo cíti. Inak okolo nás čo pálili na malom kotli vodku ťahali aj do 5% a pri finále aj pod 20% vraj vtedy tečie vôňa. No tá ich výsledná až taká zázračná nebola a to mali čistú duranziu, ktorá si myslím je na slivovicu špička. Aj páleničiar ostal prekvapený že tá naša z veľkých sliviek bola lepšia. Jediné čo jej vytkol bola jemná mandľová príchuť z kôstok, ale kto by odkôstkovával 2 tony sliviek? Treba povedať že kvas som rozkvášal kultúrnymi kvasinkami.Tak teda ako je to s tým ťahaním pod 20%? Ako dlho nechať odvetrať pálenku bo už je otvorená 4 deň.