Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jsou-li švestky dostatečně sladké (např. udaných 26%, i když u nás jsem tolik nikdy nenaměřil),  je přídavek medu zbytečný, neprokvasí ani veškerý cukr ze švestek. Přidávat med před pálením nepovažuji, na rozdíl od mnoha sběratelů, za vhodné. Destilát má přeci vonět po ovoci. Ostatně med, dle mého, nijak výrazné aroma, které by bylo cítit ve slivovici, nemá. 
   Sám med (většinou z víček) přidávám na začátku hned s ovocem a ušlechtilými kvasinkami , pokud je ovoce málo sladké, je teplo a měl bych strach, že se kvas bude kazit.
   Nemyslím, že je třeba čekat na 0% cukru. Při 2% už dál nečekám
   Zůstává-li po vykvašení 10% cukru v kvasu, myslím, že to na škodu je. Zejména, pochází-li cukr z ovoce, je škoda jej vylít s výpalky. Řešením je použít hlubokoprokvášecí kvasinky nebo kvas při zakládání doředit na 16%, což by mělo prokvasit dokonale.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika