Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S tím medem je to takové ošidné, mnoho sběratelů:) říká že med se musí přidávat do kvasu těsně před pálením, aby došlo k přenosu aroma medu do slivovice. K tomuto názoru bych se taky přikláněl. Přidávání medu na kvašení je podle mě zbytečné a drahé:)

Takže před kvašením by cukroměr měl ukazovat co nejvíc. Čím sladší ovoce tím lepší. U trnek nebo durancií cca 26. Pokud chcete pálit měl by cukroměr ukazovat co nejméně 0. Ale jsou takové stavy kdy ve kvasu už je tolik alkoholu že to kvasinky zabije a zbývá například 10 na cukru. To také není na škodu. Hlavní je zbytečně nečekat po zastavení kvašení aby nedošlo ke znehodnocení kvasu (například tzv. octovým kvašením).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika