Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V knihách se píše, že i pravý kalvados se vyrábí z destilátu vykvašeného vylisovaného moštu. Věřím, že výrobci vědí proč. 
   Kvašením pektinů, na něž jsou jablka bohatá, vzniká údajně metanol. I když v nadbytku etanolu není tolik nebezpečný, na kvalitě pálence nepřidá.
    Co se týče ždímačky. Nelze říci, jaké jsou ztráty oproti lisování. Mezi jednotlivými lisy jsou velké rozdíly ve výtěžnosti (malé, velké, hydraulické, pneumatické, plachetkové), taktéž zřejmě i mezi ždímačkami. Sám jsem jablka neždímal, ale ti, co tak činí, si to pochvalují.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika