Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Teda teda jak to tu čtu tak možna prvni člověk co tomu tak trochu rozumí... ale formulovaní problemu, že zaleží na průměru vika na nadrži mě celkem rozesmál :) Každopadnně dokud to kvasi přeměňuje se to sladky na to co pak chcete vydestilovat, pokud jste narční a chcete aby to melo chuť tak tyhle zazraky se tam dějou během 1-4 týdnů po ukončeni kvašení podle druhu ovoce samozřejmě... pakliže to nechate déle sniží se lihovy vytěžek v tom nejlepším připadě, učitě se to ale zkazi - toto se netyka pana Jelinka a ostatnich kteří používají chlazené kvasné kontejnery :). Ovšem k chemikovi ktery chce nechavat kvas cely rok - takto se vyrabi calvados tedy nejdrive nechame kvasit mošt po 1-2 tydnech stočíme cidr a po roce pomaleho kvašeni vyrobíme calvados... kdo by řek že tak složitá věc se da napsat do dvou řadku...