Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano - metylalkohol "prohrává"  v kompetici  s etylakaholem, při odbourávání obého v těle tak činí enzymy alkoholdehydrogenázy. U metanolu není ani tak toxický metanol sám, jako jeho katabolity. Etylealkohol je přednostně odbouráván, metanol tedy "čeká ve frontě"  a vylučuje se ledvinami. Pokud se nějaký nešťastník napije metanolu (nebo podobně - nemrznoucí směsi, tedy ethylenglykolu) je první pomocí vyvolat zvracení(rychle), jedince napumpovat kvalitním destilátem (rychle) a neprodleně  transportovat (ještě rychleji a klidně ožralého jako špalek) na jednotku intenzivní metabolické péče, nebo ARO.

Etylalkohol je tedy v podstatě do určité míry antidotem otravy metylem, či etylenglykolem, což je koneckonců důvod, proč dlouhodobě přežívali třeba pijáci metylem (dříve) denaturovaného lihu. Později je sice zahubí rakovina jater, ale to už je jiná písnička.

PS. Pod některé příspěvky a návody na domácí výrobu destilační kolony by měly ale být připojené písničky S, Wondera a jeho fotka se slepeckou holí, nebo ještě lépe  písnička  Petry Janů "EXPLODUJ!"

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika