Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Žitna neni jen o žitu a udelat treba neco i lepsiho neznamena, ze se žito zaleje roztokem z cukru... tak predevsim dobry slad neni nic lehkeho, to tady uz napsal jeden. Je jasne, ze zadny sedlak by se do toho nepustil a ze spadane svestky jsou dalece pohodlnejsi postup vyroby sladu je o mnoho obtiznejsi a to uz musi byt i clovek, ktery se vyzna a ne tekovy ktery ma stoceny trubky v kybly a svestky hrne do sudu hrebema... tak slad: jecmen vypereme a scedime, prolijeme vlaznou vodou, toto opakujeme nekolikrat, do doby nez zacne klicit. Dame na podlozku a opatrne prevracime. Musi byt porat vlhky a neustale zvlhcujeme, az do delky klicku mezi 1-2 cm, pak toto speceme v troube respektive uprazime. Ulameme klicky a korinky odsypeme. To vse rozemelem... to je zaklad vyroby sladu... (myslim, ze svestky jsou jednoduzsi nehlede kdo by se s tim tolik...). Jen tak pro zajimavost i zitna vina se delaji s mirnym naklicenim, neni to jen ze se da zito a zaleje roztokem. Zitne vino se dokonce po nakliceni povari... prave nakliceni je na obili to dulezite... jinak muzete delat treba i ze surovyn co mate suchac - Čonkovici
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika