Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
tak nejdřív napíšu, že ten recept na ten pajšl na tu žitnou možná z toho vyleze líh, ale to je asi tak všecko. když zaleješ cukrem třeba gumáky, tak to vyjde na stejno. jak píše mr. vysloužil, na žitnou potřebuješ enzymaticky rozložit škrob v obilí na cukry a pak kvasit.... jinak to nejde, a nebo líp, jinak nemáš žitnou, ale lihovinu, která je obilnou pálenkou asi jako jiskra v zapalovači hvězdou na nebi. zkus to s těma gumákama, efekt bude hodně podobný:
na 60kg gumáků dáš 60 kilo cukru. pro odpůrce slazení cukrem dej 100 kg gumy a 20 kilo cukru. po vykvašení před pálením gumu zcedit.

co se týká toho škraloupu, na slovácku říkáme mu kříst (teda jestli je to ono, a možná na valašsku je to taky kříst). dělá se i na málo alkoholických vínech. u kvASu je to normální, u obilného tvého pazmeku obzvlášť, protože obilí máš určitě na dně a jsi tedy bez koláče, který normálně kříst nepustí nahoru. nemusíš koštovat ani dělat zkušební přepal, to je strašná blbost, co ti radí výš ten týpek. strč tam lihoměr a moštoměr a uvidíš, co to ukáže. hlavně aby to nevonělo jako kvásek na chleba, to bys měl průser jak vrata. nevím proč, ale tuším, že rozžblebtlé obilí bych nepálil ani za všecko na světě.

žitu zdar.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika