Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, nemám rád „zkrácené“ odpovědi (tj. stěsnané do jedné či dvou vět, viz např. příspěvek 35.170 z 9.7.2011, na který pak byla reakce 105.161), respektive „neúplné“.
Každá činost si žádá alespoň minimální znalosti z oboru; zde dále rozlišení aparatury na jednoduchou destilaci, destilaci s deflegmátorem, či destilaci se zesilovací kolonou. Každá má svá specifika a svoje postupy. Proto je nutné si tu „svou“ dostatečně „osahat“ a zjistit jak se chová (a to se většinou nezíská z jednoho, či dvou pálení). A k tomu ta (alespoň „minimalizovaná“)  teorie slouží, a na Wikipedii bych zde moc „nesázel“. Zde bych bral spíše nějaké monografie nap. Josef Pischl – Vyrábíme ušlechtilé destiláty, AloisGölles – Ušlechtilé destiláty (praktická kniha o pálení), nebo H. Schmicklová, B. Malleová – Domácí výroba lihovin (ta je spíše pro menší objemy destilačních aparátů, lze však použít i při větší kubatuře). Pro „pálenice“ zase vyšla publikace od Jaroslava Balaštíka – Jak vypálit lepší slivovici. Existuje i specializovaný web, kde je tato problematika dostatečně probírána … ne moc učeně, ale ani není „ořezaná“.
To Vám mohu doporučit i jako chemik (a ne, že bych snad znal všechno, člověk se stále učí …).
No každý by se měl rozhodnout, podle čeho se bude řídit … je to jeho zdraví a jeho odpovědnost.
Zdravím všechny páleníky či paliče.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika