Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K tomu nemám co dodat, to jsou zřejmě správné údaje. Snad jen, že když lisuji mošt z jablek, naměřím u průměrně sladkých odrůd moštoměrem obvykle 10 - 13% cukru. V letech 2000 a 2003 dokonce 14,5%
    Obvyklá výtežnost z kvalitního kvasu je 10 litrů 50% kořalky z hektolitru kvasu. To při nějakých ztrátách skutečně odpovídá 6-7% alkoholu v kvasu.
    Jinak, když pomáhám kamarádovi ve vinohradu, je 21% cukernatost bílého vína optimální, mošt se nedoslazuje, víno je lahodné a má harmonický poměr kyselin a dostatek zbytkového cukru. Pokud by kvsinky fungovaly normálně až do 12% lihu (jak píšete), musel by i 24%ní mošt namísto  lahodného vína prokvasit úplně beze zbytku a víno by nebylo k pití.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika