Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co se týká přislazování, z jednoho kg cukru tuším sacharózy vznikne ideálně kvašením 510 gramů alkoholu. Podobně bude cukr ovocný nebo hroznový, ostatně sacharóza je složena z jednoho dílu ovocného a jednoho dílu hroznového cukru.

Co se týká kvašení, od zhruba 4 % lihu ve kvasu se z ovoce do kvasu více uvolňují aromatické látky. Do zhruba 8 % lihu ve kvasu je kvas náchylný na onemocnění - zvrhnutí kvasu, nad 8 % tomu částečně brání líh. Do zhruba 12 % lihu v kvasu fungují kvasinky normálně, množí se a vyrábějí líh. Do zhruba 16 - 18 % lihu ve kvasu kvasinky přežijí a jakžtakž vyrábějí ten líh, nemnoží se ale. Hlubokoprokvášející kvasinky  snesou toho lihu více než normální.

No a cukernatost ovoce se uvádí v průměru 6 - 12 % podle druhu ovoce, což odpovídá 3 - 6 % lihu ve kvasu.  Přezrálé ovoce může mít víc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika