Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Vůbec nechci polemizovat o kvalitě destilačních kolon a materiálu chladičů, vidím, že jste odborník. Přesto trvám na tom, co jsem napsal o doslazování kvasů. Mimochodem, normy EU přídavek cukru do ovocných (ale i jiných - hořcového, obilného, melasového, aj) kvasů zakazují, stejně jako přidávání lihu do destilátu. Možná jsou hloupí, ale já si myslím, že vědí proč.
Na kvalitu oficiálních palíren si nemohu stěžovat, poznal jsem ovšem pouze čtyři a konzument jsem sváteční. Občas nějakou láhev já nebo žena dostaneme. Obvykle lze již čichem a ochutnámím poznat, zda se pálila v palírně nebo doma. Musím uznat, že jsem degustoval i produkty prokazatelně z domácího zdroje velmi dobré kvality, které se těm palírenským přinejmenším (!) vyrovnaly. Je jich ale pohříchu menšina.
S tou mědí a jejím účinkem na lidský organizmus se s Vámi nechci hádat, aby mě zas někdo nekáral, ale je to jinak. Je to zase trochu můj obor.