Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

je to jednoduche, proc se vlastne pali? no asi proto, aby jsme meli alkohol. kazde ovoce ma jiny obsah cukru idealni je kolem 18% to se tyka vina a svestek presne jak napsal v predeslem clanku (jen pro zajimavost jeste visne nejsou k zahozeni i kdyz se zda ze jsou kysele, je to prave zivna sul, ktera neni vubec k zahozeni, to se tyka jeste ananasu, ten je snad ze vseho kvaseni nej) kdyz se clovek koukne do tabulek, je lepsi tam pridat. kdyz se kouknem na domaci vina, treba z ostruzin, tak je pomer 1,5 kg ostruzin, 3litry vody a kolem 1,2 kg cukru (zalezi take na ostruzinach). v tomto pomeru se zda byt optimalni kvaseni i vynos. neda se rici, ze by toto vino bylo necim spatne, ze by bylo o neco ochuzene (vune, chut, barva je take sita, ale tu u koralky nepotrebujem) muj nazor je ten, ze bych klidne dal a davam na 3 kg ovoce 3 l vody a 1 kg cukru. 1 kg je dostacujici, min bych nedalal, je to pak vice nachylne k plesniveni. no a logicky chceme neco varit a to znamena kapalinu, ze slupek se toho moc nedostane. muj mazor je ze z nejake slichty je to sice asi zajimave, ale musis mit michadlo a nebo nadobu s dvojitym dnem (docela nakladne a zbytecne) takto ziskany kvas je lepsi prelit pres silonky, dostanete omacku od knedliku a min problemu. nekdo zase podotkne ze to nebude mit tu spravnou vuni - jeste jedno reseni delaji se nerezove kose na kancelarsky papir, staci si to dat do toho hrnce, ovoce zustane v pletivu a v kontaktu. no a co se tyka mensi vune (podle me blbost) rada z nich nechava koralku vydejchat, tim dochazi ke ztratam. dalsi cast z techto lidi to filtruje pres uhli (zivocisne a nebo aktivni to se dela, aby nedoslo ke ztratam je to lepsi). muj nazor je ten, ze kdyz do sebe hodim prcka a krknu si, tak uz ji nesmim citit. ty ostatni stoji za... dalsi nazor je ten, ze z rafinovaneho cukru je bolava hlava - ano je ale u vina. pri destilaci se zadny cukr do koralky nedostane. jo po prislazeni medem, je vynos zajimavy a take kdo ma fajnovejsi jazyk, da se rici i zajimava chut je plnejsi jinak se to nevyplati a rada tech co piji to ani nepozna pokavad jim to nereknete a nebo nepostavite dve vedle sebe na zkousku. to je z me praxe.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika