Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:už to kvasí. po přidání kvasinek dle rady VaškaB. když jsem je dal poprvé, tak jenom rozmíchané a odstáté v cukrové vodě. 2 dny se nic nepohlo. tak jsem tam vrzl ještě jednou (na 300 kilo jsem dával kvasinek na 100) 1:1 mač s vodou, dostal jsem k tomu i živnou sůl, nejdříd do půllitru, až začalo pěnit, pak to 15litru, až se rozjel i ten 15 tak vrz to do mače a včera parádně šumněl.
všechno jsem dal dohromady, kompoty i marmelády.marmelád bylo "jenom" 80 flašekv půllitových sklenicích, a byly to většinou povidla a ta se nekonzervují. vyvaří se na husto.
potěšený jsem hlavně z vůně té směsky. kvas voní výborně. sice nezvykle, ale hezky. pak je ještě dobře (snad) že všechny kompoty byly z vypeckovaného ovoce (40 % broskve, 30 % špendlíky, ringle, 20% meruňky, 10% švestky). kvas míchám, aby se rozpusitli, nebo aspoň částečně rozmělnila ta povidla.
lízátka jsou úplně k ničemu. je to spíš lízátková drť.
chtete to někdo?
díky.f.